به گزارش مشرق به نقل از ایرنا ، دكتر 'سیامك زارعی قنواتی ' مجری این طرح گفت : ضایعات بدخیم ملتحمه (Conjunctival Intraepithelial Neoplasia) از بیماری های نسبتا شایع چشم در كشورهایی است كه افراد بیشتر در معرض نور شدید آفتاب هستند . درمان اصلی این بیماری جراحی است ولی احتمال عود آن پس از عمل 50 درصد است .
وی افزود : این در حالی است كه انجام عمل جراحی با عوارض متعددی از جمله چسبندگی های سطح چشم، از بین رفتن سلول های بنیادی و بروز نقص های اپتییال قرنیه همراه است .
استاد یار گروه چشم دانشگاه علوم پزشكی مشهد خاطرنشان كرد: در این روش با استفاده از قطره اینترفرون آلفا 2- بی برای اولین بار در بیمارستان خاتم الانبیا (ص) به درمان بدخیمی سطح چشم بدون عمل جراحی اقدام شد.
زارعی قنواتی گفت : با استفاده از این قطره بر روی 5 بیمار در بیمارستان خاتم الانبیاء در یك دوره یك ماهه به صورت 4 بار در روز ، تومورهای سطح چشم از بین رفت و نتایج استفاده از این قطره كاملا رضایت بخش بود .
وی افزود : درحال حاضر درمان بدخیمی های چشمی به روشهای كم تهاجمی و بدون عمل جراحی در معدود كشورهای جهان در حال انجام است. ولی با استفاده از این قطره ایرانی علاوه بر جلوگیری از عوارض عمل جراحی ، در هزینه های ناشی از عمل و بستری نیز به میزان قابل توجهی صرفه جویی می شود.
عضو مركز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشكی مشهد برای نخستین بار روشی جدید را برای درمان بدخیمی های سطح چشم ارایه كرد .